Bredband

8 okt 2015 – Vi är i mål!

Nu är det bara att betala kalaset och surfa vidare i det stora nätet!
Vi som skött om logistiken mot intressenterna och fixat och donat i största allmänhet vill nu tacka för oss och önska en bra upplevelse av såväl data, tele som TV!

23 mars – Gratis provperiod för 94 hushåll

De 94 hushåll i Torsåker som hittills har blivit uppkopplade till fibernätet, kan fram till april testa internethastigheten 10 Mb/s. Läs mer på: http://www.mediateknik.com/status-torsaker/71-gratis-provperiod-for-94-i-torsaker

5 mars – Mediateknik informerar

Här är ett Välkomstbrev från Mediateknik, vilka ansvarar för driften och utbyggnad av kommunnätet. Brevet kommer även att skickas ut till alla anslutna hushåll.

28 november – Lägesrapport

  • Gripes ej av panik om ni inte hinner gräva ert dike innan isen och snön lägger sig och marken blir ogrävbar. Lägg i så fall slangen ovanpå marken och så långt att den räcker till sedan när den skall grävas ner till våren.
  • Grävgänget (Karlströms) är i stort sett färdiga med grävningen och att lägga igen skarvgroparna utefter vägarna. Skarv- och ”blås”gänget (ICT) jobbar på för fullt de också. Exakt när de kommer till var och ens hus är väldigt svårt att sia om då man inte kan förutspå vilka svårigheter de kommer att hamna i på vägen. ALLA som inte är hemma när de knackar på kommer att på ena eller andra sättet bli informerade av antingen ICT eller av oss i styrgruppen i Prästmon. INGEN SOM SKRIVIT UNDER AVTALEN KOMMER ATT FÖRBIGÅS!!!

25 september – Tidsplan

Så finns det då äntligen en tidsplan!

Byggstart V40, klart V50

Vecka 40 – 42 Vik – Viksbäcken
Vecka 42 Väster- och Österaspby
Vecka 43 Torsåkers kyrka – Rogsta
Vecka 44 Torsåkers kyrka – Salum – Harv
Vecka 43 – 46 Prästmon, lokala byn
Vecka 46 – 48 Hjärtnäs – Björned – Hämra – Fanom – Kärvsta
Vecka 48 – 49 Macked – Skadom

Löpande allteftersom kommer ”fibergänget” bakom grävmaskinerna och blåser i fibern i rören.
Inmätning av systemet är planerat att pågå mellan vecka 44 och 50
Avsyning sker eftersom.
(Nu var det väl själva den om inte vi kommer se att det händer nåt!) (Om inte kung BORE sätter (is)käppar i hjulen, vill säga)

 

7 september – Instruktion för grävning på egen tomt

Här finns ett dokument med instruktioner för att gräva fram anslutningen på egen tomt. Projektet ansvarar för framgrävning till tomtgräns, och du som fastighetsägare ansvarar för grävning över tomten och borrning in i huset.

 

 

 

 

 

 

 

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Arbetsgruppen för bredband inom Samhällsföreningen TOR

Torsten Berglund  Göran Ahlberg
Kiki Bodin  Björn Garefelt